Kompanija NIS na „Samitu mladih“

Kompanija NIS je učestvovala na „Samitu mladih“ u organizaciji Kancelarije za mlade, u saradnji sa udruženjima Grada Beograda. Ispred kompanije, skupu je prisustvovala Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama i govorila o važnosti usklađivanja obrazovnog sistema i tržišta rada.

Ispred kompanije, skupu je prisustvovala Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama
Ispred kompanije, skupu je prisustvovala Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama

Samit je organizovan sa ciljem razmene iskustava, dobre prakse, ali i umrežavanja mladih ljudi.

Snežana Lakićević je učestvovala u tribini pod nazivom „ Neusklađenost obrazovnog sistema i potreba tržišta rada“ i tom prilikom predstavila projekte iz domena saradnje NIS-a i obrazovnih institucija, kao primer dobre prakse.

U okviru saradnje sa Beogradskim i Novosadskim univerzitetom, a u cilju prilagođavanja potreba tržišta rada sa obrazovnim sistemom, kompanija NIS je inicirala akreditaciju dva nova studijska programa na Rudarsko geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, studijskog programa Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina, kao i specijalistički program iz oblasti termoenergetike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pored toga, NIS je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i gradom Zrenjaninom, organizovao obuke za deficitarna zanimanja zavarivača i radnika na bušenju i održavanju, i na taj način doprineo edukaciji i zapošljavanju mladih.

Na ovaj način, NIS nastoji da stvori stručan kadar koji je neophodan tržištu rada, kao i da obezbedi zaposlenje mladima čija je struka neophodna kompaniji.

„Samitu mladih“ su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i predstavnici omladinskog sektora.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd