Kompanija NIS potpisala „Partnerstvo za ravnopravnost“

Kompanija NIS potpisala je „Partnerstvo za ravnopravnost“ Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, u cilju poštovanja i primene principa ravnopravnosti i nediskriminacije, sadržanih u Kodeksu ravnopravnosti koji je objavio Poverenik 2017. godine.

Partnerstvo je ispred NIS-a potpisao Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije, u prisustvu poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Brankice Janković.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su članovi Nadzornog i Izvršnog saveta Asocijacije za rodnu ravnopravnost kompanije NIS.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, izrazila je zadovoljstvo što se kompanija NIS pridružila ostalim kompanijama koje su potpisale Partnerstvo za ravnopravnost u cilju unapređenja i poštovanja načela ravnopravnosti, jednakih šansi za rad i zapošljavanje svih građana i građanki. Janković je naglasila da su NIS-ovi korporativni programi veoma podsticajni za zaposlene u kompaniji i da otvaraju brojne mogućnosti za rad na prevenciji diskriminacije u oblasti rada i zapošljavanja.

„Kancelarija Poverenika će nastojati da pruža podršku radu Asocijacije za rodnu ravnopravnost NIS-a u želji da u budućnosti razvijamo raznovrsnu i kvalitetnu saradnju“, – zaključila je Janković.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a govorio je o aktivnostima kompanije na tom polju.

„Tema ravnopravnosti je za NIS veoma značajna, a u prilog tome govori činjenica da aktivno posvećujemo pažnju položaju zaposlenih kroz niz aktivnosti, kao što je doplata naknade zarade zaposlenima na porodiljskom odsustvu, slobodan dan povodom polaska dece u prvi razred osnovne škole, fleksibilno radno vreme nakon povratka sa porodiljskog“, naglasio je Smirnov.

Nakon potpisivanja Partnerstva, članovi Asocijacije za rodnu ravnopravnost NIS-a razgovarali su sa Brankicom Janković o ostalim oblicima buduće saradnje na unapređenju ravnopravnosti i položaju zaposlenih u kompaniji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd