NIS podržao mini basket turnir

Uz podršku NIS-a i Košarkaškog saveza Srbije, ispred kompanije NIS i hotela Hajat održano je Street-ball takmičenje pod sloganom “MINI BASKET – MAKSI ZABAVA“. Takmičenje je organizovano u čast uspeha koji je košarkaška reprezentacija postigla na Svetskom prvenstvu.

Učestvovale su ekipe dečaka i devojčica mlađih od 12 godina, a specijalna gošća bila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković.

Pocetak turnira ozvanili su Rade Georgievski iz KSS-a i selektorka zenske kosarkaske reprezentacije, Marina Maljkovic
Pocetak turnira ozvanili su Rade Georgievski iz KSS-a i selektorka zenske kosarkaske reprezentacije, Marina Maljkovic

 

„Vrlo rado posećujem Mini-basket turnire, pre svega zbog energije koju naši najmlađi korašarkaši i košarkašice imaju. Želim da se zahvalim NIS-u koji ulaže sport i mlade i nadam se da će u budućnosti biti više kompanija, koje poput NIS-a, podržavaju prave vrednosti,“ izjavila je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

„Mini basket je igra prilgođena deci uzrasta do 12 godina i u Srbiji postoji od 2000. godine. NIS je prepoznao značaj ove aktivnosti koja na najbolji način usmerava najmlađe na prave vrednosti i već petu godinu zaredom nam pruža podršku. Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa kompanijom koja ulaže u mlade i zdrav život.” izjavio je Rade Georgievski iz Košarkaškog saveza Srbije.

„Treniram košarku oko godinu dana i svaki put jedva čekam da idem na trening. Volim i da idem na ovakve turnire jer se tada svi lepo družimo,“ rekla je Marija Sekulić, jedna od učesnica takmičenja.

Učesnici takmičenja pod sloganom "Mini basket-maksi zabava"
Učesnici takmičenja pod sloganom “Mini basket-maksi zabava”

„Super se provodimo na turniru, nadam se da ćemo pobediti. Treniram košarku već dve godine, i to mi je omiljeni sport,“ izjavio je je Andrija Vuković, jedan od učesnika takmičenja.

NIS već tradicionalno podržava sportsku akciju Košarkaškog saveza Srbije – Mini basket ligu koja se organizuje u celoj zemlji

Kroz program društvene odgovornosti pod nazivom Energija sporta NIS posebnu pažnju poklanja razvoju dečjeg i omladinskog sporta, pravilnom razvoju mladih generacija i promociji novih talenata.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd