Na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu otvorena laboratorija za Naftno-petrohemijsko inženjerstvo

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, uz podršku NIS-a, otvorena je moderna laboratorija za naftno-petrohemijsko inženjerstvo.

Laboratorija koja je opremljena najsavremenijim učilima, namenjena je unapređenju laboratorijskih vežbi na predmetima Tehnologija prerade nafte i Proizvodi nafte i treba da omogući studentima da usavrše svoje znanje u ovoj oblasti

Laboratorija koja je opremljena najsavremenijim učilima, namenjena je unapređenju laboratorijskih vežbi na predmetima Tehnologija prerade nafte i Proizvodi nafte i treba da omogući studentima da usavrše svoje znanje u ovoj oblasti. Oprema je namenjena brazovanju studenata Naftno-petrohemijskog inženjerstva na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

Adaptacija učionice deo je saradnje NIS-a i Tehnološkog fakulteta koji kompanija sprovodi u okviru programa „Energija znanja“. Ovaj program podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim institucijama u zemlji namenjeno školovanju mladih stručnjaka, a samim tim i visokostručnih kadrova za rad u kompaniji.

Nakon otvaranja laboratorije, na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održan je i „Dan NIS-a“ na kome su studenti imali priliku da slušaju predavanja eksperata i inženjera zaposlenih u NIS-u iz različitih oblasti prerade nafte i gasa

„Strateško opredeljenje NIS-a je ulaganje u obrazovanje i poboljšanje uslova za rad obrazovnih institucija u našoj zemlji. NIS sarađuje sa više od 25 fakulteta u zemlji i inostranstvu. Otvaranjem jedne ovako moderne laboratorije u kojoj će se obrazovati mladi stručnjaci iz oblasti naftno-petrohemijskog inženjerstva, obezbediće da Tehnološki fakultet u Novom Sadu postane rasadnik talenata i vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti“, izjavio je Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja.

Stručno predavanje na temu „Rafinerija nafte i uloga MHC/DHT‐a u preradi nafte“ održao je Ivan Nikolić, glavni inženjer GPII

Svečanom otvaranju laboratorije za naftno-petrohemijsko inženjerstvo prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, rukovodstvo Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, mnogobrojni profesori i studenti. Nakon otvaranja laboratorije, na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održan je i „Dan NIS-a“ na kome su studenti imali priliku da slušaju predavanja eksperata i inženjera zaposlenih u NIS-u iz različitih oblasti prerade nafte i gasa.

Predavanje o „Aminskom postrojenju“ održao je Nebojša Dragojević, inženjer

Predavanje na temu „Naftno‐petrohemijski inženjer u proizvodnji nafte“ održao je Slobodan Gojković, vodeći inženjer za naftne i gasne objekte, dok je predavanje o „Aminskom postrojenju“ održao Nebojša Dragojević, inženjer. Takođe, stručno predavanje na temu „Rafinerija nafte i uloga MHC/DHT‐a u preradi nafte“ održao je Ivan Nikolić, glavni inženjer GPII.

Predavanje na temu „Naftno‐petrohemijski inženjer u proizvodnji nafte“ održao je Slobodan Gojković, vodeći inženjer za naftne i gasne objekte

Predavanje na temu „NIS i Tehnološki fakultet – partneri u korporativnom programu „Energija znanja“ održali su dr. Snežana Lakićević, savetnik direktora Funkcije za organizaciona pitanja za saradnju sa univerzitetima, obrazovnim i naučnim institucijama NIS-a i dr. Dragan Govedarica, vanredni profesor Katedre za naftno-petrohemijsko inženjerstvo.

Kompanija NIS do sada je potpisala 46 sporazuma o saradnji sa domaćim i međunarodnim naučnim i obrazovnim ustanovama. Zbog doprinosa unapređenju uslova obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija koja je dobila prestižnu „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd