Najboljim studentima Novosadskog univerziteta uručene stipendije NIS-a

U poslovnoj zgradi NIS-a u Novom Sadu, danas su svečano uručeni Ugovori o stipendiranju petoro najuspešnijih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

stipendisti

Stipendiste, koji su na završnim godinama osnovnih i master studija, nakon sticanja diploma očekuju radna mesta u NIS-u.

Stipendije su dobili Svetlana Kuzminac, Bojan Mijatović, Kristina Vakarov, Nikola Rajić i Ivana Božulić. Svi stipendisti su studenti fakulteta tehničko-tehnoloških usmerenja, koja su najpotrebnija kompaniji, a izabrani su preko konkursa Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu. Ugovorima o stipendiranju, studenti su stekli pravo da obave letnju praksu u kompaniji, a nakon završetka osnovnih i master studija zasnuju radni odnos u NIS-u.

Stipendiranje studenata se odvija u okviru saradnje NIS-a i Novosadskog univerziteta, koja traje već šestu godinu zaredom. Kroz NIS-ov program stipendiranja do sada je prošlo 82 mladih. Saradnja kompanije sa obrazovnim i naučnim institucijama odvija se u okviru korporativnog programa „Energija znanja“, koji pored stipendiranja podrazumeva i organizovanje Olimpijada znanja, opremanje računarskih učionica i laboratorija, kao i organizovanje letnjih škola i kampova.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd