Nastavak uspešne saradnje NIS-a i grada Beograda

Sporazum o saradnji na osnovu kojeg će kompanija NIS nastaviti da ulaže u razvoj Beograda kroz program "Zajednici zajedno" potpisali su danas Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, potpisali su sporazum o saradnji na razvoju Beograda
Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS i Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, potpisali su sporazum o saradnji na razvoju Beograda

Na ovaj način NIS i grad Beograd nastavljaju uspešnu saradnju, a beogradska udruženja i institucije će i ove godine moći da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Za finansiranje projekata o čijem odabiru će odlučivati komisija sastavljena od predstavnika NIS-a, grada Beograda i uglednih ličnosti iz lokalne zajednice, NIS je izdvojio 20 miliona dinara. Uprkos krizi na svetskom naftnom tržištu kompanija nije smanjila iznos sredstava za podršku lokalnim zajednicama i on je isti kao i 2015. godine.

NIS već treću godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnim projektima na teritoriji Beograda u okviru programa “Zajednici zajedno”. Ukupno, kroz ovaj program, ali i druge projekte društveno-odgovornog poslovanja, NIS je u proteklih šest godina uložio 150 miliona dinara na teritoriji Beograda.

Kao kompanija čije je strateško opredeljenje društveno odgovorno poslovanje, NIS od 2009. godine aktivno podržava projekte u lokalnim samuopravama u kojima posluje.

Na taj način, kompanija potvrđuje da je pouzdan partner lokalnim zajednicama i u proteklih sedam godina je ukupno 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije.

Kroz program “Zajednici zajedno” NIS sarađuje sa 11 gradova i opština u Srbiji: Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejem.

Konkurs na kojem će udruženja građana, institucije i ustanove iz ovih lokalnih zajednica moći da konkurišu sa projektima će trajati od 1. aprila do 31. maja ove godine. Uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd