Nastavlja se modernizacija Rafinerije nafte Pančevo

U Rafineriji nafte Pančevo, u okviru investicionog održavanja, počeli su radovi na delu procesnih postrojenja, zahvaljujući kojima će NIS obezbediti njihov još pouzdaniji rad i povećati efikasnost proizvodnih procesa.

Do 3. marta, obaviće se niz tehnoloških i tehničkih poslova na primarnim rafinerijskim postrojenjima – atmosferskoj i vakum destilaciji, kao i na postrojenjima za sekundarnu obradu – postrojenju za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), postrojenjima Vodonik, Platforming i pogonu za obradu gasova, na kojima se proizvode derivati evro 5 kvaliteta.

Vrednost ovog investicionog održavanja procenjuje se na blizu 30 miliona dinara, a svi radovi će se obaviti uz stroge ekološke i standarde bezbednosti na radu.

Za vreme dodatne modernizacije rafinerijskih postrojenja tržište će biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata.

Kontinuiranom modernizacijom Rafinerije nafte Pančevo NIS neprestano unapređuju svoje prerađivačke kapacitete. Dalji razvoj prerade jedan je od ključnih poslovnih prioriteta NIS-a sa ciljem da se kompanija potvrdi kao lider na regionalnom tržištu naftnih derivata, sa proizvodima koji odgovaraju najstrožim evropskim standardima.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd