Nastavlja se saradnja NIS-a i Grada Beograda

Gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko potpisali su danas sporazum o saradnji, čime je svečano obeležen početak druge godine realizacije programa „Zajednici zajedno“ u Beogradu.

KK BG3

U okviru ovog programa NIS će i ove godine izdvojiti 20 miliona dinara za projekte iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama koje će realizovati beogradska udruženja.

Grad Beograd učestvuje u ovom programu drugu godinu zaredom, a samo u prošloj godini, kompanija je uložila 20 miliona dinara u realizaciju 15 projekata u glavnom gradu.

Program podrške lokalnoj zajednici NIS sprovodi od 2009. godine i do sada je uloženo skoro 800 miliona dinara u više od 600 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. U okviru ovog programa, kompanija četvrtu godinu zaredom sprovodi javni konkurs „Zajednici zajedno“ koji se realizuje u 11 gradova: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Niš, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Čačak.

KK Beograd

Od ove godine, kompanija će posvetiti veću pažnju kvalitetu podržanih projekata, pa će se u saradnju uključiti i institucije koje vode računa o široj društvenoj koristi. Pored predstavnika NIS-a, lokalnih vlasti i uglednih ličnosti, o izboru projekata će od ove godine odlučivati i sami građani, koji će putem interneta moći da glasaju za željeni projekat u svom gradu.

KK BG 2

Udruženja i institucije mogu da se prijave na javni konkurs „Zajednici zajedno“ od 5. do 26. februara, a uslovi i propozicije konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Zainteresovani mogu slati svoje predloge na mejl adresu zajednicizajedno@nis.eu ili se prijaviti na sajtu. Rezultati konkursa će biti objavljeni do 8. maja 2015. godine.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd