NIS domaćin studentima sa Gubkina

Studenti prestižnog moskovskog Univerziteta za naftu i gas „Gubkin“, boravili su od 13. do 18. aprila u višednevnoj poseti Srbiji gde im je domaćin bila kompanija NIS. Tokom obilaska, mladi akademci imali su priliku da se upoznaju sa poslovnim aktivnostima kompanije.

Budući inženjeri u poseti komandnoj sali Rafinerije nafte Pančevo

Posetom rafinerijskom kompleksu u Pančevu, studenti su upoznati sa nastankom, razvojem i modernizacijom Bloka „Prerada“ NIS-a, a zatim su obišli kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade (MHC/DHT) čijom je izgradnjom i puštanjem u rad omogućena domaća proizvodnja goriva evropskog standarda kvaliteta. Budući inženjeri posetili su i komandnu salu Rafinerije, gde su im predstavljeni dalji planovi modernizacije prerađivačkog kompleksa NIS-a. Akademci su obišli i Naučno Tehnološki Centar NIS-a u Novom Sadu, gde su imali priliku da vide savremene tehnologije koje se koriste u radu ovog centra, a zatim posete i Trening centar Bloka “Servisi“ u Zrenjaninu i savremeno postrojenje za preradu gasa u Elemiru. Za studente je organizovana i poseta muzeja NIS-a, kao i Poslovnom centru u Novom Sadu.

Poseta Trening centaru Bloka „Servisi“ u Zrenjaninu

Zajedno sa ruskim kolegama u poseti NIS-u je bilo i šest stipendista naše kompanije sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina. Studente iz Rusije je u poseti NIS-u predvodio Andrija Avramović, stipendista NIS-a koji je prošle godine proglašen za najboljeg stranog studenta u Ruskoj Federaciji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd