NIS i KSS nastavljaju organizaciju mini basket turnira za decu

U okviru projekta „Svi smo jedan tim“, koji kompanija NIS realizuje u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, na platou ispred Poslovnog centra NIS-a u Beogradu organizovan je mini basket turnir pod nazivom „Vikend šampiona“.

Turnir je ovoga puta okupio dečake i devojčice iz regiona Grada Beograda, podeljene u dve starosne kategorije – od 7 i 8 godina, odnosno od 9 i 10 godina.

Cilj ovog projekta koji se realizuje drugu godinu zaredom je promocija sportskog duha i zdravog načina života, pravilan fizički razvoj najmlađih, usmerenje ka sportu i sportskim vrednostima. Prva stanica ovogodišnjeg mini basket turnira „Vikend šampiona“ bio je Novi Sad, gde je turnir održan 11. maja.

Pored mini basket terena, najmlađi su imali priliku da igraju i na terenu sa teleskop košem, a programi turnira, lopte i visina koševa su prilagođeni uzrastu dece. Na kraju nadmetanja svi učesnici su dobili medalje, jer ovaj projekat ima jasan cilj da ne stvara konkurenciju među decom, već da podstiče poštovanje rivala i fer-plej, jer takav odnos stimuliše razvoj vrhunskih sportista.

„I ovoga puta želim da zahvalim kompaniji NIS na uspešnoj saradnji i na ovom velelepnom ambijentu za odigravanje mini basket utakmica sa željom da se naša saradnja nastavi i unapredi. Društvo se neguje od malih nogu da bi stabilnim i dugim koracima gazilo napred“, izjavio je Rade Georgievski, predsednik Udruženja „Mini basket Srbija“.

NIS i Košarkaški savez Srbije, nakon Novog Sada i Beograda, mini basket turnir „Vikend šampiona“ organizovaće i 8. juna u Nišu.

U saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, NIS već devet godina zaredom pruža podršku organizaciji projekta „Mini basket Srbija“ i održavanju mini basket turnira širom naše zemlje. Projekat ima za cilj da u deci probudi sportski duh i promoviše zdrav način života, dok su takmičarski rezultati u tom uzrastu u drugom planu. NIS već godinama podržava razvoj sporta u Srbiji i između ostalog je višegodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije i košarkaškog kluba „Partizan NIS“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd