NIS i Pedagoški fakultet u Somboru potpisali Memorandum o saradnji

NIS i Pedagoški fakultet Univerziteta u Novom Sadu potpisali su danas u Somboru Memorandum o saradnji.

U ime NIS-a, dokument je potpisao Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora, dok je dekan, prof. dr Željko Vučković, potpisnik ispred Pedagoškog fakulteta u Somboru.

U okviru projekta „Energija znanja“ koji obuhvata saradnju sa brojnim naučnim institucijama i univerzitetima, NIS doprinosi promociji ruskog jezika i kulture u Srbiji
U okviru projekta „Energija znanja“ koji obuhvata saradnju sa brojnim naučnim institucijama i univerzitetima, NIS doprinosi promociji ruskog jezika i kulture u Srbiji

Memorandumom o saradnji predviđeno je uspostavljanje partnerskih odnosa i saradnje između NIS-a i Fakulteta u cilju popularizacije ruskog jezika, kroz organizovanje nastave ruskog jezika, angažovanje i stručno usavršavanje nastavnika, kao i stvaranje odgovarajućeg učiteljskog kadra za potrebe realizacije bilingvalne, rusko-srpske, nastave u školama u Srbiji.

Svečanosti povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji između NIS-a i Pedagoškog fakulteta prisustvovao je prof. dr Saša Orlović, prorektor za finansije i organizaciju Univerziteta u Novom Sadu, kao i Nadežda Kušenkova, direktorka Ruskog doma.

„Danas NIS i Pedagoški fakultet Univerziteta u Novom Sadu potpisuju jedan veoma značajan dokument, Memorandum o saradnji, čiji je osnovni cilj promocija i popularizacija ruskog jezika, a podrškom ovom projektu kod najmlađih podstičemo interesovanje za ruski jezik, koji je nezaobilazan u poslovnoj komunikaciji i praksi“ – izjavio je Andrej Šibanov.

U okviru projekta „Energija znanja“ koji obuhvata saradnju sa brojnim naučnim institucijama i univerzitetima, NIS doprinosi promociji ruskog jezika i kulture u Srbiji. Uz podršku NIS-a otvorena su dvojezična rusko-srpska odeljenja u OŠ «Jovan Popović» u Novom Sadu, kao i u Gimnaziji u Aleksincu, a kompanija je treću godinu zaredom podržala održavanje Olimpijade iz ruskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji.

Pored Univerziteta u Novom Sadu, NIS sarađuje i sa Univerzitetom u Beogradu, a kroz realizaciju zajedničkih projekata sa najvećim naučnim institucijama u zemlji, kompanija doprinosi razvoju nauke i obrazovanja, kao i afirmaciji mladih i talentovanih učenika, studenata i naučnika širom zemlje.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd