NIS među donatorima izgradnje nove dečije bolnice u Nišu

Danas je u Nišu svečano otvoreno novo Hemato-onkološko odeljenje Klinike za dečje interne bolesti u Nišu. Savremena dečija bolnica, koja će raditi u okviru Kliničkog centra Niš, podignuta je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a uz pomoć brojnih donatora, među kojima je i NIS.

NIS već dugi niz godina sarađuje sa NURDOROM-om i pruža podršku ovoj organizaciji.

Svečanom otvaranju novog odeljenja Dečije klinike u Nišu prisustvovali su predstavnici NURDOR-a, Ministarstva zdravlja, direktori Kliničkog centra Niš i Klinike za dečje interne bolesti, kao i svi donatori, koji su u protekle četiri godine pomogli da deca iz južne Srbije dobiju adekvatne uslove za lečenje i kojima su ovom prilikom uručene zahvalnice. Sredstvima NIS-a nabavljeni su neophodni medicinski aparati, oprema i nameštaj, u cilju obezbeđenja adekvatnog prostora za prijem i lečenje najmlađih pacijenata iz regiona južne Srbije.

NIS već dugi niz godina sarađuje sa NURDOROM-om i pruža podršku ovoj organizaciji. Tako je u okviru zajedničke akcije NIS-a i NURDOR-a 2014. godine uručena donacija u medicinskoj opremi dečijoj Klinici u Nišu, dok je kompanija pomogla opremanje dve Roditeljske kuće za smeštaj dece obolele od raka i njihovih porodica iz unutrašnjosti, jednu u Beogradu i drugu u Nišu.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd