NIS na Beogradskoj berzi predstavio polugodišnje rezultate poslovanja za 2015.

Kompanija NIS je na Beogradskoj berzi danas predstavila rezultate poslovanja za prvih 6 meseci ove godine.

_TRJ9852 berza

Prezentaciju je investitorima i akcionarima predstavio Anton Fjodorov, direktor funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo.

Stručna javnost je obaveštena da je NIS je u proteklom periodu pozitivno poslovao uz neto dobit od 5 milijardi dinara, i to uprkos složenim makroekonomskim uslovima, kao što su negativne kursne razlike i pad cene sirove nafte na svetskom tržištu. Taj rezultat je postignut zahvaljujući povećanju unutrašnje efikasnosti, kao i doslednom sprovođenju programa uštede i politike oslanjanja na interne resurse. Pokazatelj EBITDA je za prvih šest meseci 2015. godine iznosio 21 milijardu dinara.

„Plan kompanije je da nastavi trend povećanja operativne efikasnosti, kao i da nastavi sa razvojem i modernizacijom maloprodajne mreže i daljim uvođenjem inovacija u poslovanje“, zaključio je Anton Fjodorov, direktor funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo .

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd