NIS na Beogradskoj berzi predstavio polugodišnje rezultate poslovanja za 2018.

Kompanija NIS je na Beogradskoj berzi danas predstavila rezultate poslovanja za prvih 6 meseci ove godine.

Prezentaciju je investitorima i akcionarima predstavio Anton Fjodorov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo u prisustvu Ivane Žarković-Petruševski, direktora Direkcije za finansije i Branka Mitrovića, direktora Direkcije za računovodstvo.

Stručna javnost je ovom prilikom obaveštena da je NIS Grupa u proteklom periodu ostvarila neto dobit od 11,5 milijardi dinara, kao i da je u dalji razvoj kompanije u tom periodu uložila 17,2 milijarde dinara, što je 72 odsto više u odnosu na prvih šest meseci prošle godine. Kada je reč o ulaganjima, najviše je investirano u segment istraživanja i proizvodnje, kao i u modernizaciju prerađivačkih kapaciteta, konkretno izgradnju postrojenja za duboku preradu. Fjodorov je istakao da je NIS grupa nastavila da poboljšava svoje rezultate i u Bloku Prerade, gde se beleži rast obima prerade i dorade za tri odsto, dok je ukupan promet naftnih derivata porastao za osam odsto. Takođe je navedeno da je pokazatelj EBITDA u prvom polugodištu iznosi 24 milijarde dinara, što je šest odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

Na kraju izlaganja je istaknuto da će kompanija nastaviti da ulaže u strateške projekte.

Nakon prezentacije, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo je odgovarao na pitanja stručne javnosti.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd