NIS na Beogradskoj Berzi predstavio rezultatate poslovanja za prvi kvartal 2017.

NIS je na Beogradskoj Berzi danas predstavio rezultate poslovanja za prvo tromesečje 2017. godine. Prezentaciju namenjenu investitorima, akcionarima i bankarima održao je Anton Fjodorov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo.

Prezentaciju namenjenu investitorima, akcionarima i bankarima održao je Anton Fjodorov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo.

Stručna javnost je obaveštena da je NIS grupa u prvom kvartalu 2017. godine ostvarila neto profit od 5,4 milijarde dinara, što je znatno bolji rezultat nego u istom periodu protekle godine kada je zabeležen profit od 261 milion dinara. Osim toga, pokazatelj EBITDA u prva tri meseca ove godine iznosio je 11,1 milijardu dinara, što je gotovo tri puta više u odnosu na prethodni izveštajni period.

Kako je Fjodorov naglasio, za ostvarene rezultate je u velikoj meri zaslužno sprovođenje mera za povećanje operativne efikasnosti, uvećanje ukupnog obima prometa nafte i naftnih derivata, kao i rast cena sirove nafte na svetskom tržištu.

NIS je, takođe, nastavio da investira u strateške projekte, a u prvom ovogodišnjem kvartalu je uloženo ukupno 4,7 milijardi dinara, od čega najviše u oblast istraživanja i proizvodnje, kao i u segment prerade.

Nakon prezentacije, Anton Fjodorov je odgovarao na brojna pitanja stručne javnosti.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd