NIS na konferenciji “Moć zajedničkog ulaganja u obrazovanje”

​NIS je na ovom događaju predstavljala Snežana Lakićević koja je istakla da NIS ima ozbiljnu strategiju ulaganja u obrazovanje, te da je potpuno prirodno da kompanija bude društveno odgovorna prema mladim ljudima koji će nastaviti svoj profesionalni put radeći u kompaniji, kao i da ulaže u dobrobit šire zajednice.

Konferencija “Moć zajedničkog ulaganja u obrazovanje” u organizaciji Srpskog filantropskog foruma

NIS je učestvovao je na konferenciji “Moć zajedničkog ulaganja u obrazovanje” u organizaciji Srpskog filantropskog foruma, krovne organizacije fondacija i donatora u Srbiji. Na skupu održanom u utorak, 6. marta, u prostorijama “Unikredit” banke u Beogradu, učestvovali su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, fondacija i društveno odgovornih kompanija koje pomažu razvoj obrazovanja u našoj državi. Učesnici su razgovarali o budućoj saradnji u ovoj oblasti i istakli značaj države u obezbeđenju poreskih olakšica za humanitarni rad.

NIS je na ovom događaju predstavljala Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije. Ona je u okviru panel diskusije pod nazivom “Ulaganje u ljudski potencijal kroz više i visoko obrazovanje” istakla da NIS ima ozbiljnu strategiju ulaganja u obrazovanje, te da je potpuno prirodno da kompanija bude društveno odgovorna prema mladim ljudima koji će nastaviti svoj profesionalni put radeći u kompaniji, kao i da ulaže u dobrobit šire zajednice. Ona je dodala da NIS u društveno odgovorne projekte ulaži više od tri miliona evra godišnje i posebno istakla ulaganja u obrazovanje kroz program “Energija znanja” i u lokalne zajednice preko programa “Zajednici zajedno”.

– Jedan od naših ključnih projekata je “Zajednici zajedno”, gde sa opštinama u kojima Kompanija radi raspisujemo konkurse, opredeljujemo prioritetne projekte, pre svega infrastrukturne, one od značaja za lokalnu zajednicu. Tako da u opštinama u kojima radimo, gde god krenete kažete – ovo je izgrađeno zahvaljujući projektu “Zajednici zajedno”. Drugi značajan projekat pokrenut pre pet godina, je “Energija znanja” koji znači direktnu investiciju u obrazovanje, infrastrukturu, ali i u pojedince koji su zaslužili da im se pomogne. Za ovih pet godina uloženo je više od 5 miliona evra, odnosno, da budemo konkretni, gotovo 50 laboratorija i učionica u Srbiji. Pre svega je investirano u laboratorije za fiziku i hemiju, pružena je ogromna podrška mladim fizičarima i hemičarima za odlazak na različite olimpijade od strane NIS-a – istakla je Snežana Lakićević.

Ona je dodala da se kroz program “Energija znanja” takođe stipendiraju uspešni studenti i radi na usklađivanju obrazovnih programa sa potrebama tržišta rada kako bi mladi ljudi lakše našli zaposlenje nakon završetka školovanja, te da su zahvaljujući i naporima NIS-a u toj oblasti učinjeni značajni pomaci.

Pored Snežane Lakićević, na ovom panelu govorili su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, “Hemofarm” fondacije, kompanije “GlaxoSmithKline” i “Unikredit” banke.

Prethodno je skup otvorio Veran Matić, direktor “Fonda B92”, a potom su svoj rad u domenu ulaganja u obrazovanje prestavili i fondacije “Novak Đoković”, “Ana i Vlade Divac” i “Delta fondacija”.

Na skupu je takođe bilo reči i o budućoj saradnji u ovoj oblasti, a posebno o značaju podrške države u obezbeđenju poreskih olakšica koje bi značajno unapredile humanitarni rad kako organizacija, tako i individualnih filantropa.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd