NIS na samitu „Partnerstvo na Balkanu – jačanje veza u regionu“ u Briselu

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je 16. februara u Briselu nastupio kao panelista na samitu „Partnerstvo na Balkanu – jačanje veza u regionu“ u organizaciji „Friends of Europe“ („Prijatelja Evrope“)

Kravčenko je učestvovao u trećem panelu „Kako postići maksimalne rezultate baveći se biznisom na Balkanu“. U uvodnom delu obraćanja on je upoznao prisutne sa dosadašnjim obimom investicija NIS-a u poslovanje u Srbiji i regionu i istakao da je za svaku kompaniju od najveće važnosti da posluje u uslovima izvesnosti. Generalni direktor NIS-a je izneo stav da je NIS uspeo da dokaže da investitori mogu uspešno da rade na Balkanu koji ima mnoge konkurentske prednosti u odnosu na druge regione, kao što je na primer atraktivan poreski sistem u Srbiji.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je učestvovao u trećem panelu „Kako postići maksimalne rezultate baveći se biznisom na Balkanu“
Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je učestvovao u trećem panelu „Kako postići maksimalne rezultate baveći se biznisom na Balkanu“

NIS je prepoznao i značaj koji ljudski resursi imaju za kompaniju, zbog čega ima brojne programe saradnje sa univerzitetima i školama u Srbiji, čime motiviše zapošljavanje najkvalitetnijeg kadra sa univerziteta u Srbiji i stimuliše povratak u Srbiju studenata iz inostranstva, naveo je Kravčenko.
Kompanija NIS je član organizaicije „Friends of Europe“, a nakon završetka diskusije, NIS je za svoje goste i učesnike samita upriličio druženje na neformalnom koktelu.

Samit „Partnerstvo na Balkanu – jačanje veza u regionu“ organizovan je sa idejom da, u trenutku kada su zemlje Balkana i Evropske Unije izložene unutrašnjim i spoljašnjim izazovima, predstavnici vlada balkanskih zemalja i privrede, pošalju zajedničku poruku da su saradnja u regionu i perspektiva članstva u Evropskoj Uniji osnov za stvaranje povoljne strateške, zakonodavne i investicione klime na Balkanu. Jedna od glavnih tema bila je migrantska kriza koja potresa čitavu Evropu, kao i mogućnosti i predlozi za njeno rešavanje.

friends of Europe 1
Kravčenko je upoznao prisutne sa dosadašnjim obimom investicija NIS-a u poslovanje u Srbiji i regionu

Na samitu koji se organizuje tradicionalno već 15 godina su se okupili visoki zvaničnici iz EU i regiona, a prisutnima su se, između ostalih, obratili i Evropski komesar za susedsku i politiku proširenja Johanes Han i ministri vlada država regiona.

U atmosferi žive diskusije pod vođstvom moderatora, panelisti su se dotakli i drugih važnih tema za region – potrebe za jačanjem privrednih i ekonomskih veza među zemljama Balkana, rasta standarda u zemljama regiona i zajedničke želje koju sve zemlje Zapadnog Balkana imaju, a to je pristupanje Evropskoj Uniji.

Pročitajte originalnu vest na http://www.friendsofeurope.org/future-europe/migrant-crisis-turns-focus-on-western-balkans-says-eu-commissioner/

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd