NIS na skupu posvećenom rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena

U organizaciji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Udruženja poslovnih žena Srbije u utorak je u Skupštini grada Beograda održana konferencija „Ravnopravno u lancu vrednosti“ na kojoj su, između ostalog, predstavljena i dostignuća NIS na polju rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja zaposlenih žena.

U organizaciji Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Udruženja poslovnih žena Srbije u utorak je u Skupštini grada Beograda održana konferencija „Ravnopravno u lancu vrednosti“

U ime kompanije NIS na panel diskusiji pod nazivom „Iskustva u pozitivnoj diskriminaciji – strategije za unapređenje ekonomskog položaja žena kompanija i u lokalnoj zajednici“ koja je održana u okviru konferencije nastupila je Nataša Stamenković, direktorka ljudskih resursa.

Ona je navela da je NIS od 2016. godine potpisnik Inicijative za osnaživanje žena i da kao kompanija koja samo u Srbiji upošljava 10.000 ljudi smatra da ima dodatnu odgovornost u odnosu na druge poslodavce i želi da pozitivno utiče na ostale privredne subjekte i lokalnu zajednicu.

„Nama je trenutno u fokusu popularizacija tehničkih nauka kod ženske populacije jer se time radi na stvaranju jednakih mogućnosti za sve. Ako na taj način postignemo da žene imaju jednake mogućnosti i budu prisutne tu, onda će one biti tamo gde treba da budu, bez tretmana kao posebne i slabije kategorije. Ove godine u NIS-u postoji i prva odškolovana generacija devojaka koje su operateri na bušećim postrojenjima i to je prvi put u istoriji naftne industrije da će žene biti na tim postrojenjima“, rekla je Nataša Stamenković.

Učenice Tehničke škole u Zrenjaninu na praksi u NIS-u

Pored toga, direktorka ljudskih resursa NIS je navela da kompanija obezbeđuje i mnoge druge benefite kojima doprinosi osnaživanju žena zaposlenih u kompaniji.

Na panel diskusiji su, pored predstavnice NIS-a, učestvovale i Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, Jelena Sekulić iz UN WOMEN u Srbiji, Jovana Mehandžić Đurđić, menadžer za održivi razvoj Ikee za jugoistočnu Evropu, kao i Tijana Koprivica, direktorka za održivo poslovanje Delta holdinga.

Učesnice panel diskusije zajednički su ocenile da održivo poslovanje nije moguće bez rodne ravnopravnosti i da je zato, između ostalog, potrebno jačati ulogu žena u kompanijama, ekonomski osnaživati preduzetnice, isticati primere uspešnih poslovnih žena i unapređivati njihov profesionalni razvoj.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd