NIS omogućio izvođenje dvojezične nastave u OŠ „Jovan Popović“

Danas je u OŠ „Jovan Popović“ u Novom Sadu, uz prisustvo zamenika generalnog direktora NIS-a Andreja Šibanova i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, svečano otvorena učionica za izvođenje dvojezične, srpsko-ruske nastave, koju je u potpunosti opremio NIS.

13

Škola „Jovan Popović“ je prva osnovna škola u Novom Sadu u kojoj će se izvoditi nastava na srpskom i ruskom jeziku.

Dvojezična nastava podrazumeva izvođenje nastave na srpskom i ruskom jeziku, u sklopu nastavnog plana i programa koje utvrđuje Ministarstvo prosvete i nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Dvojezična nastava podrazumeva izvođenje nastave na srpskom i ruskom jeziku, u sklopu nastavnog plana i programa koje utvrđuje Ministarstvo prosvete i nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U prvi razred nove školske godine upisano je 23 učenika, dok će drugi pohađati 14 đaka.

U cilju usavršavanja predavača i podizanja kvaliteta nastave u dvojezičnom odeljenju, NIS je obezbedio podršku i finansijska sredstva za obuku tri učiteljice na Nižnjenovgorodskom lingvističkom univerzitetu, koja podrazumeva intenzivan kurs ruskog jezika, kao i obuku iz metodike predavanja ruskog jezika.
Nakon završetka dvojezične nastave u osnovnoj školi „Jovan Popović“, učenici svoje školovanje mogu nastaviti u bilingvalnom rusko-srpskom odeljenju Gimnazije «Jovan Jovanović Zmaj» u Novom Sadu.

„Adaptacija učionice za dvojezičnu nastavu odmah je postala jedan od mojih omiljenih projekata, upravo zato što je namenjena najmlađima, našoj budućnosti. Cilj programa „Energija znanja“, u okviru kojeg je realizovan ovaj projekat, je da se kroz saradnju sa školama i univerzitetima Srbije neposredno ulaže u mlade i talentovane ljude, a posredno u budućnost Srbije“, izjavio je Andrej Šibanov.

„Drago mi je što je uspešna saradnja Ministarstva prosvete, Ambasade Ruske Federacije i NIS-a dovela do realizacije ovog važnog projekta. NIS je dao primer kako treba da sarađuju kompanije i obrazovne ustanove u Srbiji“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Adaptacija učionice za dvojezičnu nastavu izvedena je u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, koji podrazumeva saradnju kompanije sa školama i univerzitetima u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd