NIS opremio informatički kabinet u Gimnaziji u Mladenovcu

U okviru programa „Energija znanja“, kompanija NIS je donirala računare i renovirala informatičku učionicu u Gimnaziji u Mladenovcu.

mladenovac 1

Škola je nagrađena ovom donacijom zahvaljujući uspehu koji je njena učenica Olivera Živojinović ostvarila na Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja se održava uz podršku NIS-a.

Svečanom otvaranju učionice su pored predstavnika škole prisustvovali menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima dr Snežana Lakićević i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

mladenovac

NIS je u 2015. godini otvorio tri, a do kraja godine je planirano otvaranje još šest računarskih učionica u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, takođe kao nagrada učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na olimpijadama znanja iz fizike, hemije, matematike i ruskog jezika.

Kroz program „Energija znanja“, kojim kompanija razvija partnerstvo sa obrazovnim i naučnim institucijama, NIS je u poslednje dve godine adaptirao ukupno 25 računarskih kabineta i četiri laboratorije, a NIS-ov program stipendiranja do sada je prošlo 82 studenata i srednjoškolaca. Kompanija takođe organizuje letnje škole i kampove za studente i srednjoškolce i podržava Istraživačku stanicu „Petnica“. „Energija znanja“ predstavlja samo jedan segment društvene-odgovornosti NIS-a, kao dela korporativne strategije „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd