NIS opremio računarsku učionicu u Valjevskoj gimnaziji

U sklopu programa „Energija znanja“, a u cilju stvaranja boljih uslova za rad, kompanija NIS je kompletno adaptirala učionicu u Valjevskoj gimnaziji, opremila je nameštajem i donirala 15 kompleta računara.

valjevo

Učenik Valjevske gimnazije David Koprivica je na prošlogodišnjoj Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja se održava uz podršku NIS-a, izborio visok plasman i na taj način obezbedio svojoj školi ovu donaciju. Pored drugog mesta koje je osvojio na državnom takmičenju, David je za svoju zemlju osvojio bronzane medalje na Međunarodnim olimpijadama iz hemije u Moskvi 2013. i u Vijetnamu 2014. godine.

Valjevska gimnazija je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji, osnovana još 1870. godine. Škola je nagrađena Vukovom nagradom za izuzetan doprinos razvoju kulture u Republici Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru, kao i Ordenom Svetog Save II stepena za njen dugogodišnji plodotvorni vaspitno-obrazovni rad.

Svečanom otvaranju učionice su prisustvovali menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima Snežana Lakićević, direktor Valjevske gimnazije Vojislav Antić, brojni profesori i učenici škole.

Kroz program „Energija znanja“, NIS je u poslednje dve godine adaptirao ukupno 25 učionica i četiri laboratorije u školama i na fakultetima širom Srbije. Pored adaptacije učionica, „Energija znanja“ podrazumeva stipendiranje studenata, organizovanje olimpijada znanja, letnjih škola i kampova, kao i podršku Istraživačkoj stanici „Petnica“. Svoje programe društveno-odgovornog poslovanja, NIS sprovodi pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd