NIS organizovao profesionalno takmičenje vozača – „Vozački izazov 7“

NIS je tracicionalno, i ove godine organizovao takmičenje profesionalnih vozača u kompanijskom kompleksu u Zrenjaninu.

NIS-ovi ambasadori na putevima širom Srbije i regiona pokazali su svoje umeće na poligonima koji su u skladu sa standardima Evropske Unije. Na ovaj način, kroz takmičenje, a ujedno i druženje i takmičarski duh, NIS je ukazao na vozače kao najbitnije subjekte bezbednosti u saobraćaju, kao i značaj povećanja saobraćajne kulture.

Na poligonima NIS-ovog Novog kompleksa u Zrenjaninu, u subotu, 6. oktobra, svoje vozačke veštine, pored profesionalnih vozača putničkih i teretnih vozila NAFTAGAS-transport-a i zaposlenih u kompaniji, oprobali su i predstavnici Vojske Srbije i podizvođači NAFTAGAS-transport-a. Testirano je i znanje učesnika iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa, a kao novina, uvedeno je takmičenje dispečera – organizatora transportnih usluga, koji su se nadmetali u veštini organizacije transportnog procesa. Pažnju svih učesnika izazvalo je i takmičenje u veštini pretovara proizvodnih cevi u naftnoj industriji, takozvanih „tubinga“, smotra vozila, kao i mogućnost isprobavanja trenažera i simulatora. Ove godine, organizovano je i takmičenje žena vozača amatera u poligonskoj vožnji.

Događaju su, pored zaposlenih u NIS-u, NAFTAGAS-Transportu, prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, predstavnici Saobraćajnog Fakulteta U Beogradu i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada kao i podizvođača.
U kategoriji ekipnog takmičenja van Naftagas-Transporta, ekipa Vojske Srbije je osvojila prvo mesto.

Briga o bezbednosti saobraćaja predstavlja permanentnu aktivnost kompanije. NIS teži da postane lider u ovoj oblasti, što dokazuje edukacijom, proverom znanja profesionalnih vozača i korisnika službenih vozila, kontrolom i opremanjem transportnih sredstava, kao i kontinuiranom monitoringom vozila (IVMS – In vehicle monitoring system).

Rezultat dugoročne kompanijske posvećenosti bezbednosti u saobraćaju je unapređenje stila vožnje zaposlenih, konstantno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i evidentiranih prekršaja.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd