NIS Otvorena škola tenisa za decu na Fed kupu

U okviru Fed kup meča između Srbije i Paragvaja u Novom Sadu, NIS i Teniski savez Srbije organizovali su dvodnevnu Otvorenu školu tenisa u kojoj je velikom broju dece, koja su došla da isprate meč, omogućeno da se uz podršku teniskih stručnjaka, upoznaju sa osnovama ovog sporta.

Fed Kup1

„Da bi deca i mladi imali mogućnost da uče, da se usavršavaju i postižu uspešne rezultate u tenisu, kao i da steknu svest o važnosti zdravog načina života, veoma je važno da imaju dobre uslove za to, za šta je neophodno ulaganje poslovnog sektora. Jedna od kompanija koja je prepoznala značaj ulaganja u mlade i tenis i sport uopšte je kompanija NIS sa kojom već nekoliko godina uspešno organizujemo Otvorenu školu tenisa za decu, iz koje će se, siguran sam, razviti novi asovi tenisa“ – izjavio je Toplica Spasojević, predsednik Upravnog odbora Teniskog Saveza Srbije.

Fed Kup

Teniski savez Srbije i NIS već četvrtu godinu zaredom organizuju širom Srbije akciju „NIS otvorena škola tenisa“. Akcija se realizuje u okviru NIS-ovog korporativnog programa „Energija sporta“ koji ima za cilj podršku dečijem sportu, profesionalom sportu i razvoju mladih, kao i promociju zdravog načina života.

Fed Kup2

Fed kup predstavlja odličnu priliku da najmlađi uživo na terenu gledaju najbolje srpske teniserke, a zatim i sami isprobaju osnovne teniske poteze u NIS-ovoj otvorenoj školi. Cilj pokretanja škole tenisa je da motiviše decu da se od najranijeg uzrasta bave sportom i što je još važnije, razviju sportski duh i usvoje zdrav način života.

NIS je šestu godinu zaredom sponzor Teniskog saveza Srbije i na taj način daje podršku razvoju i popularizaciji ovog sporta u Srbiji.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd