NIS peti put dobitnik nagrade za najbolje odnose sa investitorima

NIS a.d. Novi Sad dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini, a ovo vredno priznanje osvojeno je u konkurenciji 17 domaćih i regionalnih kompanija.

NIS a.d. Novi Sad dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini

NIS je već peti put dobitnik nagrade koja potvrđuje da su transparentno i pravovremeno izveštavanje svih zainteresovanih strana o najvažnijim aktivnostima Društva među strateškim prioritetima kompanije.

Zlatnu plaketu je u ime NIS-a primila Jelena Miljuš, rukovodilac Službe za odnose sa investitorima. Priznanje je uručeno na 16. Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze koja je danas održana u Beogradu.

Nagrada je dodeljena na osnovu procene 35 kriterijuma otvorenosti kompanija prema investicionoj javnosti, među kojima su i nastup na investitorskim konferencijama u prethodnoj godini, objavljeni aktuelni i istorijski izveštaji, informacije o performansama kompanije na tržištu kapitala (cena akcija i vrednost prometa), prisutnost kompanije na društvenim mrežama, postojanje objavljenih kontakata i audio i video zapisa za investitore na internet prezentaciji kompanije, objavljen kodeks korporativnog upravljanja, itd.

U komisiji koja je odlučivala o priznanjima bili su ugledni finansijski analitičari i univerzitetski profesor. Pored NIS-a priznanje je dobila i kompanija Valamar Riviera iz Poreča koja je dobila plaketu za najveći napredak u kvalitetu odnosa sa investitorima u 2017. godini.

U septembru ove godine NIS-ov veb sajt za investitore (http://ir.nis.eu) dobio je zlatnu nagradu „Stevie International Business Award” u kategoriji specijalizovanih internet sajtova namenjenih informisanju investitora i akcionara što je još jedna potvrda transparentnog odnosa NIS-a prema investitorima i akcionarima.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd