NIS Petrolu u Rumuniji dodeljena nagrada za društveno odgovorno poslovanje

U sredu, 24. januara, Gradska administracija grada Oradea u Rumuniji i Agencija za njegov lokalni razvoj dodelili su NIS Petrolu u Rumuniji nagradu za program lokalne društvene odgovornosti "Rastuća ruralna Rumunija".

NIS Petrolu u Rumuniji dodeljena nagrada za program lokalne društvene odgovornosti “Rastuća ruralna Rumunija”.

U okviru ovog programa, koji je deo NIS-ovog konkursa “Zajednici Zajedno”, u periodu od 2014. do 2017. godine finansirao je 15 razvojnih projekata koji su realizovani u zajednicama u kojima NIS Petrol posluje u oblasti apstrima, a tačnije u okruzima Timiš i Bihor. Za razvoj okruženja u kome posluje, Kompanija je tokom poslednje četiri godine izdvojila više od 200.000 evra.

Dodeljeno priznanje predstavlja potvrdu pozitivnog uticaja koji program “Rastuća ruralna Rumunija” ima na lokalne zajednice. Samo u Oradei, program NIS Petrola imao je za cilj da podrži najsavremenije bravarske radionice u okviru najveće stručne škole u okrugu, Tehničkog koledža Traian Vuia.

Zahvaljujući finansijskoj podršci NIS Petrola, 636 srednjoškolaca iz 9. i 10. razreda imaće mogućnost da usavrše profesionalne veštine koje će im pomoći da se lakše uključe u poslovni svet, gde postoji stalna potreba za dobro obučenim stručnjacima, zahvaljujući preporodu ove industrijske grane. Doprinoseći unapređenju uslova studiranja na Tehničkom koledžu Traian Vuia, NIS Petrol ulaže u stvaranje mladih profesionalaca potrebnih za održivi razvoj lokalne zajednice.

Ovo nije prvo priznanje koje je za program “Rastuća ruralna Rumunija” dodeljeno NIS Petrolu, ali ono svakako predstavlja snažan indikator uticaja kompanije i sve većeg poštovanja njenih napora.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd