NIS podržao 13. Srpsku fizičku olimpijadu za učenike srednjih škola

Kompanija NIS je ove, kao i prethodnih šest godina, podržala organizaciju Srpske fizičke olimpijade za učenike srednjih škola. Na ovogodišnjoj, 13. Srpskoj fizičkoj olimpijadi, učestvovao je 21 najbolji mladi fizičar iz škola iz cele Srbije.

Učenike su prilikom otvaranja olimpijade pozdravili Ivan Dojčinović, predsednik Društva fizičara Srbije i Božidar Nikolić, docent na Fizičkom fakultetu u Beogradu i vođa srpskih timova na međunarodnim olimpijadama iz fizike.

Pored Srpske fizičke olimpijade, NIS pruža podršku i učešću fizičke ekipe Srbije na međunarodnoj olimpijadi u 2019. godini, na koju odlaze najuspešniji učenici sa nacionalne olimpijade.

Prvih pet učenika, pobednika Srpske fizičke olimpijade za učenike srednjih škola, plasirali su se na Međunarodnu fizičku olimpijadu, koja će se ove godine održati u Tel Avivu od 7. do 15. jula. Predstavnici Srbije na 50. Međunarodnoj olimpijadi biće Dimitrije Pavlov iz lozničke Gimnazije „Vuk Karadžić“, kao i učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, Aleksandar Stanojčić, Dobrica Jovanović, Bogdan Rajkov i Aleksa Milojević.

Nacionalne i međunarodne olimpijade znanja iz prirodnih nauka kompanija NIS podržava od 2013. godine. U saradnji sa stručnim naučnim društvima Kompanija NIS je do sada podržala 34 srpske i međunarodne olimpijade znanja iz fizike, matematike i hemije. Uz podršku NIS-a, preko programa „Energija znanja“, srpski olimpijci su do sad osvojili ukupno 77 medalja na međunarodnim olimpijadama iz prirodnih nauka, od kojih čak 28 na međunarodnim takmičenjima iz fizike.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd