NIS podržao 17. Pančevački džez festival

U okviru programa „Saradnja radi razvoja“, kompanija NIS je podržala 17. Pančevački džez festival, manifestaciju izuzetnog umetničkog značaja za ovaj grad, a sa ciljem da doprinese razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje.

Pančevo džez festival 1

Kompanija je prepoznala značaj ove kulturne manifestacije koja se izdvaja vrhunskim programom i istaknutim imenima među džez muzičarima. Ljubitelji ovog žanra su imali priliku da čuju izvođenje svetski poznatih džezera poput Džona Aberkrombija, Anata Koena, Marka Tarnera, Stiva Kuna, Joakima Kuna i mnogih drugih.

Pored bogatog muzičkog programa, posetioci su imali priliku da prisustvuju i projekciji dokumentarnog filma “Ljubav” o poznatom istoimenom poljskom džez sastavu, zatim izložbi fotografija Gorana Nikolića “Friday nights at Apolo”, prezentaciji izdanja džez edicije izdavačke kuće “Utopija”, radionicama džez novinarstva, svirkama u klubu “Dvorište” i Foajeu Kulturnog centra, kao i prezentacijama i javnim časovima studenata džez odseka FMU i učenika džez odseka Muzičke škole “Josif Marinković” iz Vršca.

Program Saradnja radi razvoja osmišljen je sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim zajednicama u kojima posluje i realizuje se šest godina zaredom. U okviru njega se, već treću godinu, sprovodi javni konkurs „Zajednici zajedno“. Ove godine konkurs se realizuje u saradnji sa 11 opština. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
011 313 0116
011 205 8490
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd