NIS podržao humanitarni turnir „Trojka iz bloka“

Centralni turnir u brzom šutiranju trojki, u do sada najuspešnijoj sezoni sportsko-humanitarnog projekta „Trojka iz bloka”, održan je danas uz podršku NIS-a na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Kompanija NIS podržala je ovaj projekat u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ u cilju poboljšanja uslova života socijalno ugroženih porodica na području Srbije i regiona.

beograd_trojka-iz-bloka-kalemegdan-11

Projekat „Trojka iz bloka“ pokrenut je 2012. godine u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije kako bi se pomoglo u rešavanju rastućeg problema siromaštva i omogućavanja osnovnih higijenskih uslova za život velikog broja porodica. Cilj projekta je sakupljanje sredstava za izgradnju i renoviranje kupatila za višečlane socijalno ugrožene porodice na području Srbije.

Kompanija NIS je podržala ovaj projekat putem javnog konkursa „Zajednici zajedno“, namenjenog razvoju lokalne zajednice u kojoj kompanija ostvaruje svoju delatnost. U okviru konkursa, ove godine će biti podržano 152 projekta u gradovima u Srbiji, sa budžetom od 110,5 miliona dinara. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. Podrška lokalnoj zajednici predstavlja deo društveno-odgovornog poslovanja kompanije, koje se realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd