NIS podržao otvaranje senzorne sobe u Zrenjaninu

Kompanija NIS je u okviru svog programa „Zajednici zajedno“ podržala otvaranje senzorne sobe u Osnovnoj i Srednjoj školi „9. maj“ u Zrenjaninu.

NIS podržao otvaranje senzorne sobe u Osnovnoj i Srednjoj školi „9. maj“ u Zrenjaninu
NIS podržao otvaranje senzorne sobe u Osnovnoj i Srednjoj školi „9. maj“ u Zrenjaninu

Ovaj projekat omogućava deci i omladini koja imaju razvojne smetnje i nedostatak senzorne integracije da se kroz stimulativnu atmosferu što pre uključe u društvenu sredinu. Soba je opremljena različitim elementima koji pomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Takođe, soba je prilagođena potrebama korisnika koji na bezbedan način, uz pomoć stručnog osoblja, istražuju svoje senzorne veštine, i mogu da se oslobode stresa i napetosti. Pored dece iz škole „9. maj“, rad u senzornoj sobi biće omogućen i deci koja su korisnici Servisne podrške u redovnim vrtićima i školama u Zrenjaninu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, predstavnici komapnije NIS i rukovodstvo i zaposleni u školi „9. maj“. Senzorna soba u Zrenjaninu samo je jedan od projekta NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“, koji kompanija sprovodi već osam godina i putem kojeg podržava projekte lokalnih zajednica koji olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd