NIS školuje dvadesetoro mladih u Rusiji

U zgradi NIS-a u Novom Sadu, juče je dvadesetoro mladih stipendista potpisalo ugovore o školovanju u Ruskoj Federaciji. Kompanija NIS ove godine stipendira dvadeset talentovanih i uspešnih maturanata iz cele Srbije, koji će školovanje nastaviti na univerzitetima za naftu i gas „Gubkin“ u Moskvi i „Gorni“ u Sankt Peterburgu.

NIS-ova stipendija za studije u inostranstvu obuhvata troškove školovanja za sve godine studija, smeštaja, prevoza, medicinskog osiguranja, kao i mesečnu novčanu sumu. Studenti, sa druge strane, imaju obavezu da vredno uče, polažu ispite u roku i sa dobrim prosekom.Nakon završetka studija, svi će imati obezbeđena radna mesta u NIS-u.

Nakon završetka studija, svi će imati obezbeđena radna mesta u NIS-u.

Program školovanja srpskih maturanata u Rusiji počeo je prošle godine, kada je pet talentovanih učenika dobilo priliku da studira na univerzitetima u Moskvi i Sankt Peterburgu. Veliki uspeh koji su studenti ostvarili, motivisao je kompaniju da ove godine poveća broj stipendista.

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora

„Odlučili smo da ove godine povećamo broj stipendista zbog sjajnog rezultata naših studenata, koji su sve ispite položili sa najvišim ocenama. Ovim potezom, kompanija izlazi u susret talentovanoj i vrednoj deci, koja dobijaju priliku da steknu najkvalitetnije obrazovanje. NIS sa druge strane, dobija stručan kadar“, izjavila je Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima.
Stipendiranje studenata i srednjoškolaca odvija se u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, kojim kompanija ostvaruje saradnju sa univerzitetima i srednjim školama.

Tagovi:

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd