NIS u 2015. podržava 152 projekta u okviru konkursa „Zajednici zajedno“

U okviru javnog konkursa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS će u 2015. godini finansirati 152 projekta, sa ciljem da se, kroz njihovu realizaciju, unaprede uslovi života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje i doprinese njihovom razvoju.

Kompanija je ove godine izdvojila 110,5 miliona dinara za realizaciju projekata na teritoriji Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Bečeja, Žitišta, Kanjiže i Srbobrana. Projekte će realizovati institucije, udruženja građana, sportska i strukovna udruženja koja su se prijavila na javni konkurs NIS-a.

Komisiju za odabir su činili predstavnici kompanije, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica, a ove godine je, po prvi put, u izboru projekata učestvvalo i stanovništvo.

Od 1.225 prijavljenih, komisija je, prema unapred utvrđenim kriterijumima, izabrala projekte vodeći računa da budu podržane inicijative iz pet oblasti: sport, kultura, nauka, zaštita životne sredine i pomoć socijalno ugroženim grupama. Kao i u prethodnim godinama, kriterijumi za izbor su bili: značaj rešavanja problema za lokalnu zajednicu, uključenost lokalne zajednice u sve faze projekta, opravdanost budžeta u odnosu na predložene aktivnosti, relevantnost problema kojima se projekat bavi u odnosu na potrebe lokalne zajednice i usklađenost postavljenih ciljeva, predloženih aktivnosti i očekivanih rezultata.

Rok za realizaciju projekata je 31. decembar 2015. godine, a kompletni rezultati konkursa javno su objavljeni na internet adresi http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti, kao i na sajtovima lokalnih zajednica.

NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici. U program je do sada uloženo gotovo 800 miliona dinara i realizovano više od 600 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd