NIS-u dodeljena zahvalnica Univerziteta u Novom Sadu za promociju nauke

U okviru obeležavanja Dana Univerziteta u Novom Sadu, kompaniji NIS je uručena zahvalnica za podršku i promociju nauke i doprinosu naučno-tehničke baze Univerziteta.

Dodeljeno priznanje predstavlja potvrdu dugogodišnjeg predanog rada i ulaganja NIS-a u naučne i obrazovne ustanove kroz program „Energija znanja“. Saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu traje od 2010. godine i razvija se u domenu obrazovanja, istraživanja, razvoja naučno-tehničke baze i transfera znanja, kao i podrške stipendiranja studenata kroz Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu. U okviru višegodišnjeg partnerstva, NIS sarađuje i sa brojnim fakultetima ovog univerziteta, poput Tehnološkog fakulteta, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Fakulteta tehničkih nauka, Pedagoškog fakulteta u Somboru, Ekonomskog fakulteta u Subotici, Prirodno-matematičkog fakulteta. Početkom ove godine, kompanija je potpisala i memorandume o saradnji sa Ruskim državnim univerzitetom za naftu i gas „Gubkin“ iz Moskve i Novosadskim univerzitetom gde je predviđena saradnja u oblasti kreiranja zajedničkih master programa ovih univerziteta u skladu sa potrebama kompanije. Za doprinos obrazovanju i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS je dobitnik i prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Svečanost je održana u Rektoratu Novosadskog univerziteta gde su dodeljene zahvalnice institucijama i kompanijama koje su u toku akademske 2018/2019 godine podržale aktivnosti ove naučne ustanove. U ime kompanije NIS, zahvalnicu je primio Stefan Despotović, direktor Departmana za eksterne komunikacije, a događaju su prisustvovali i predstavnici Pokrajinske vlade, grada Novog Sada, rukovodstvo Univerziteta, članovi akademskih zajednica, kao i mnogobrojne zvanice.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd