Otvorena NIS učionica u Gimnaziji Obrenovac

U Gimnaziji u Obrenovcu, oštećenoj tokom majskih poplava 2014. godine, danas je svečano otvorena NIS računarska učionica.

učionica Obrenovac

U školi su u toku radovi na adaptaciji zgrade, a NIS informatička učionica je prva renovirana prostorija u Gimnaziji, koja je u potpunosti adaptirana, opremljena sa 19 kompleta računara i novim nameštajem.

Kriterijum za odabir škola u kojima će biti opremljene učionice „Energija znanja“, jeste uspeh učenika na NIS olimpijadama znanja. Na prošlogodišnjoj Olimpijadi iz ruskog jezika nadmetalo se 11 učenika, dok je ove godine na takmičenju učestvovalo devet takmičara iz Gimnazije Obrenovac, koji su ostvarili zapažen uspeh i na taj način obezbedili svojoj školi ovu donaciju.

Gimnazija u Obrenovcu spada u jednu od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji. Danas predstavlja elitnu srednju školu, sa čak četiri smera (opšti, prirodno-matematički, društveno-jezički i informatički) i na taj način svojim učenicima daje kvalitetnu pripremu za dalje školovanje.

Svečanom otvaranju učionice su prisustvovali menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima dr Snežana Lakićević, rukovodstvo škole, brojni profesori i učenici.

U protekle dve godine NIS je adaptirao 25 računarskih učionica i 4 laboratorije u školama i na fakultetima širom Srbije. Pored adaptacije učionica, NIS kroz program „Energija znanja“ stipendira studente, organizuje olimpijade znanja, letnje škole i kampove i daje podršku Istraživačkoj stanici Petnica. Podrška obrazovanju je samo jedan segment društveno-odgovornog poslovanja NIS-a, koje se odvija pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd