NIS uručio nagrade pobednicima Srpske hemijske olimpijade u 2019. godini

Kompanija NIS uručila je nagrade pobednicima Srpske hemijske olimpijade u 2019. godini i učenicima koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, koja će biti održana u Parizu, od 21. do 30. jula ove godine.

Svečanost je organizovana na Hemijskom fakultetu u Beogradu uz prisustvo predstavnika Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srpskog hemijskog društva i kompanije NIS.

Mihailu Miloševiću iz beogradske Matematičke gimnazije uručena je zlatna statua, Igoru Topaloviću iz Užičke gimnazije srebrna, a Mihailu Mirkoviću iz Prve beogradske gimnazije, Aleksandri Ljubenović iz leskovačke Gimnazije i Filipu Koldžiću iz beogradske Matematičke gimnazije uručene su bronzane statue.

Prisutnima se obratio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije, naglasivši da NIS već 6 godina podržava Srpsku hemijsku olimpijadu i odlazak najboljih učenika na međunarodno takmičenje iz hemije. Istakao je velike uspehe koje postižu srpski učenici na međunarodnim takmičenjima i zadovoljstvo što kompanija NIS ima mogućnost da doprinese njihovom školovanju i značajnim uspesima koje redovno postižu.
Predsednica Srpskog hemijskog društva, Vesna Mišković Stanković, govorila je o brojnim aktivnostima Srpskog hemijskog društva, osnovanog 1897. godine, koje je i 9. najstarije društvo u Evropi.

Profesor Dušan Sladić, predsednik Komisije za organizaciju Srpske hemijske olimpijade i mentor ekipe hemičara, naglasio je važnost koncepcije Srpske hemijske olimpijade, koja je organizovana po modelu Međunarodne i podrazumeva isti tip zadataka, što umnogome olakšava izbor takmičara, kao i njihovu pripremu za međunarodni nivo olimpijade.

Ljubodrag Vujisić, prodekan za nauku Hemijskog fakulteta, takođe se obratio prisutnima, poručivši mladim hemičarima da je čast Hemijskog fakulteta da ugosti mlade talentovane hemičare i da su vrata ovog fakulteta, kao i sva literatura, za njih uvek otvorena i dostupna, zahvaljujući trudu koji ulažu i njihovim velikim uspesima.

Srbija na međunarodnim hemijskim olimpijadama učestvuje od 2012. godine, a za 7 godina naši učenici su osvojili ukupno 23 medalje. Ekipu Srbije na takmičenjima iz hemije NIS podržava od 2014. godine.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd