NIS podržao 16. Bijenale umetnosti u Pančevu

Bijenale umetnosti Kulturnog centra Pančeva, koji se održava pod sloganom „Linije vremena: dokumenti 1981–2012“, otvoreno je po 16. put u Pančevu, a ove godine uz podršku kompanije NIS.

Bijenale umetnosti u Pančevu
Bijenale umetnosti u Pančevu

Cilj izložbe jeste unapređenje kulturne scene Pančeva, a glavni i prateći program održava se na više gradskih mesta: u Galeriji savremene umetnosti, Foajeu Kulturnog centra Pančeva i Gradske uprave, Narodnom muzeju, bioskopu „Vojvodina”, Istorijskom arhivu, prostoru budućeg legata Milorada Bate Mihajlovića i u galeriji „Elektrika” Kulturnog centra Pančeva.

NIS podržava ovu manifestaciju u okviru svog korporativnog programa podrške razvoju lokalne zajednice.

Projekat je izabran u okviru Javnog konkursa „Zajednici zajedno“, a namenjen je podršci projektima iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u gradovima i opštinama u kojima NIS posluje.

Izložbe, koje će trajati do 10. oktobra, bave se novom skulpturom kao antispomenikom, skulpturom u proširenom polju, instalacijama in situ, antiskulpturom i postskulpturom.

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd