Nova oprema za srbobransku školu od NIS-a

U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu održan je šesti „Zmajev festival nauke“ – od ove godine u unapređenom izdanju, zahvaljujući podršci Naftne industrije Srbije, koja je u okviru programa ,,Zajednici zajedno“ opremila školu savremenom opremom i učilima.

Zajedno sa ostalim brojnim posetiocima, građanima i zainteresovanim srednjoškolcima, posetioci Zmajevog festivala nauke uživali su i u filmovima, animacijama, brojnim radionicama, kvizovima i takmičenjima

NIS je izdvojio milion dinara za nabavku savremene opreme za izvođenje nastave – kompjutere, projektore i table, koji će omogućiti izvođenje savremene i kvalitetnije nastave u ovoj školi.
Zajedno sa ostalim brojnim posetiocima, građanima i zainteresovanim srednjoškolcima, posetioci Zmajevog festivala nauke uživali su i u filmovima, animacijama, brojnim radionicama, kvizovima i takmičenjima.

Prilikom otvaranja festivala, Radivoj Paroški, predsednik Opštine Srbobran je izjavio: „Mi imamo lepu saradnju sa kompanijom NIS koja je već dugo prisutna na teritoriji naše Opštine. Zajedno realizujemo projekte koji su namenjeni poboljšanju uslova života naših građana, a jedan od uspešnih projekata je upravo škola Jovan Jovanović Zmaj, koja je zahvaljujući kompaniji NIS koja je prepoznala dobru volju nastavnika i dece, dobila sredstva za realizaciju Zmajevog festivala nauke.“

NIS je izdvojio milion dinara za nabavku savremene opreme za izvođenje nastave

„U skladu sa sloganom „Budućnost na delu“, ove godine smo u Srbobranu putem konkursa „Zajednici zajedno“, podržali projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, sporta i ekologije. Jedan od primera je upravo Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj, kojoj smo donirali sredstva za nabavku savremenih učila – kompjutera, projektora i belih tabli. Na ovaj način, omogućili smo najmlađim građanima opštine Srbobran kvalitetnije obrazovanje, koje će školarci usvajati na jedan zanimljiviji i interaktivan način i tako upotpuniti postojeća i razviti interesovanja ka novim znanjima“, izjavio je na događaju Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije u NIS-u.

,,Zmajev festival nauke“ osmišljen je kao interaktivna platforma koja kroz vannastavne aktivnosti podržava i podstiče interesovanja dece za nauku. Kao takav prepoznat je i u okviru projekta „Zajednici zajedno“ koji već devetu godinu zaredom podržava projekte koji doprinose razvoju opština i gradova i poboljšanju kvaliteta života u njima.

Razvoj lokalnih zajednica u kojima posluje, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS. Za devet godina u okviru programa „Zajednici zajedno“, putem javnog konkursa, realizovano je više od 900 projekta u iznosu od jedne milijarde dinara, a u toku je realizacija 42 projekta, koje je kompanija podržala u okviru konkursa u 2017. godini.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd