Novi kabinet za hemiju u Paraćinu uz podršku Gasprom njefta, NIS-a i Novak Đoković Fondacije

U Tehnološkoj školi u Paraćinu, danas je svečano otvoren kabinet za hemiju, opremljen uz podršku kompanija Gasprom njeft i NIS kao i Novak Đoković Fondacije.

Kabinet za hemiju, opremljen uz podršku kompanija Gasprom njeft i NIS kao i Novak Đoković Fondacije.
Kabinet za hemiju opremljen je uz podršku kompanija Gasprom njeft i NIS kao i Novak Đoković Fondacije.

Inicijatori projekta obnove školskih laboratorija širom Srbije, koje su oštećene u prošlogodišnjim poplavama su kompanije NIS i Gasprom njeft u okviru saradnje sa Novak Đoković Fondacijom.

Laboratorija za hemiju u Paraćinu je šesta po redu koja je otvorena u sklopu ovog projekta.

Do sada su otvorene laboratorije u školama u opštinama Obrenovac, Petrovac na Mlavi, Ub, Lazarevac i Svilajnac, a do kraja godine biće otvorena još četiri nova kabineta, u Krupnju, Smederevskoj Palanci, Valjevu i Šapcu – ukupno deset.

Deo sredstava za rekonstrukciju hemijske laboratorije u Tehnološkoj školi u Paraćinu obezbedio je Sindikat NIS-a.

„Zajednički cilj Gasprom njefta i NIS-a, kao i Novak Đoković Fondacije je ulaganje u obrazovanje, kako bismo mladima pružili mogućnost za kvalitetan i perspektivan razvoj, a to prikazuje i naš slogan – Budućnost na delu“, izjavio je prilikom otvaranja laboratorije Goran Takić, predsednik Sindikata NIS-a.

Takic

Gasprom njeft i NIS i zaposleni ovih kompanija, sakupili su novčana sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, kao znak solidarnosti sa stanovništvom naseljenom u područjima koja su stradala u poplavama . Sakupljena novčana sredstva su usmerena na rekonstrukciju školskih laboratorija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd