Solarna energija za bolje uslove u rezervatu Slano kopovo

Postavljanjem fotonaponskih uređaja za proizvodnju električne energije i solarno zagrevanje protočne vode završen je projekat „Solarna energija u Specijalnom rezervatu prirode Slano kopovo’’ koji je realizovalo Lovačko udruženje Novi Bečej uz podršku kompanije NIS.

Ekološki projekat u rezervatu prirode realizovan uz podršku NIS-a
Ekološki projekat u rezervatu prirode realizovan uz podršku NIS-a

U okviru projekta održana je i radionica za školsku decu iz Novog Bečeja na temu globalnih klimatskih promena. Takođe, prikazan je model globalnog zagrevanja i predstavljeno je praktično rešenje ovog problema koje se može primeniti na svako domaćinstvo kroz upotrebu solarne energije.

Projekat podržan u okviru NIS-ovog programa Saradnja radi razvoja

Cilj projekta bio je unapređenje uslova u rezervatu u oblasti zaštite životne sredine, turizma i edukacije, a na ovaj način rezervat je postao pristupačniji studentima, učenicima i svim ljubiteljima prirode uz pružanje boljih uslova za održavanje kampova, seminara i radionica.

Realizacijom ovog projekta podstiče se racionalnija upotreba prirodnih resursa i unapređuje se održivost rezervata, a lokalna zajednica se motiviše da koristi obnovljive izvore energije.

Kompanija NIS podržala je ovaj projekat u okviru programa Saradnja radi razvoja koji je osmišljen sa ciljem da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim zajednicama u okviru kojih posluje. Ove godine program se realizuje u 11 opština i to kroz projekte odabrane na javnom konkursu „Zajednici zajedno“.   Program se realizuje već šest godina zaredom i kompanija iz godine u godinu uvećava iznos sredstava koji dodeljuje kroz javni konkurs za projekte koji doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Kontakt:

Pres služba
(011) 313 0116
Milentija Popovića 1, 11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd