Obnovljen kabinet za hemiju u Svilajncu u okviru saradnje NIS, Gasprom njeft-a i Novak Đoković fondacije

Peta laboratorija koja je renovirana sredstvima kompanija NIS i „Gasprom njeft", a uz pomoć Novak Đoković fondacije, svečano je otvorena danas u Gimnaziji u Svilajncu.

slika 1

Ovaj hemijski kabinet je obnovljen u okviru zajedničkog projekta renoviranja školskih laboratorija za fiziku i hemiju u školama oštećenim u prošlogodišnjim poplavama u Srbiji. NIS, „Gasprom njeft“ i Novak Đoković fondacija prethodno su obnovili i opremili četiri laboratorije, u opštinama Obrenovac, Petrovac na Mlavi, Ub i Lazarevac. Do kraja godine biće otvoreno još pet novih školskih kabineta – u Krupnju, Smederevskoj Palanci, Valjevu, Šapcu i Paraćinu.

slika 2

Novčani iznos donacije koji su u ovu svrhu obezbedile NIS i „Gasprom njeft“ iznosi više od 30 miliona dinara, a u akciju prikupljanja sredstava za pomoć stanovništvu sa poplavljenih područja bili su uključeni i zaposleni ove dve kompanije.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd