Održana treća NIS Olimpijada iz ruskog jezika

U Ruskom domu u Beogradu, večeras su svečano dodeljene nagrade pobednicima Olimpijade iz ruskog jezika, koja se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

ruski 0

Na svečanoj akademiji nakon finala Olimpijade proglašeni su najuspešniji takmičari u četiri kategorije i ukupnom plasmanu. Bronzanu statuu Energije znanja osvojila je Anastasija Jablanović iz Devete gimnazije “Mihailo Petrović Alas” iz Beograda, dok je srebrnu statuu ponela Ružica Malbaša iz OŠ „Ruža Đurđević Crna“ iz Čortanovaca. Pobednik Olimpijade iz ruskog jezika i dobitnik Zlatne statue Energije znanja je Danka Radovanović iz Gimnazije u Lazarevcu.

Domaćin ovogodišnje olimpijade je Ruski dom, a organizatori su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, kompanija NIS, Slavističko društvo Srbije i Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj.

ruski 1

Na prvoj Olimpijadi iz ruskog jezika učestvovalo je oko 500 učenika, dok se na prošlogodišnje takmičenje prijavilo više od 800 učesnika. Na trećoj po redu, ovogodišnjoj Olimpijadi, takmičilo se čak 1.083 učenika iz 148 škola iz 78 gradova iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Svečanoj dodeli nagrada su prisustvovali zamenik generalnog direktora NIS-a Andrej Šibanov, menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima dr Snežana Lakićević, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Beograda, Ruske ambasade i direktorka Ruskog doma Nadežda Kušenkova.

Olimpijade iz ruskog jezika, hemije, fizike i matematike, organizuju se u sklopu NIS-ovog programa „Energija znanja“. Pored organizacije olimpijada , NIS kroz „Energiju znanja“ stipendira studente, organizuje letnje škole i kampove i oprema učionice i laboratorije. Podrška obrazovanju i nauci samo je jedan deo NIS-ovog društveno-odgovornog poslovanja, koje se odvija pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd