Opština Žitište i NIS proslavili jubilej saradnje

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kojim predstavnici kompanije obilaze gradove širom Srbije, zaustavio se danas u Žitištu. Proslavom u Domu kulture u ovoj opštini obeleženo je sedam godina saradnje kompanije NIS i Žitišta.

Svi prisutni imali su priliku da se podsete velikog broja kulturnih, sportskih i ekoloških projekata koje je kompanija realizovala u opštini Žitište u tom periodu. Neki od njih su rekonstrukcija kule „Dombačka“, podrška Udruženju „Urbani Banat“, podrška Fudbalskom klubu „Terekveš“, nabavka sportskih sprava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i organizovanje mnogobrojnih manifestacija od velikog značaja za stanovništvo ove opštine.

Srđan Dragišić, direktor Centra za projektne delatnosti u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“ u NIS-u je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo višegodišnjom saradnjom kompanije i opštine Žitište i istakao dalja ulaganja u projekte koji unapređuju život ove lokalne zajednice. „Posebno smo ponosni na činjenicu da je odnos koji imamo sa predstavnicima lokalnih vlasti i organizacija koje se nalaze na teritoriji opštine Žitište, prerastao u prijateljski. NIS je u proteklom periodu u opštinu Žitište investirao 25 miliona dinara, dajući podršku realizaciji 57 projekata koji su prepoznati kao značajni za razvoj i život zajednice. NIS i ove godine nastavlja sa programom „Zajednici zajedno“, a Žitište kao opština koja je od strateškog interesa za razvoj Naftne industrije Srbije, ostaje naš pouzdani partner u ovom programu“.

Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište je istakao veliki značaj ulaganja kompanije NIS u lokalnu zajednicu u okviru programa „Zajednici zajedno“. „NIS je jedna od najuspešnijih kompanija u našoj zemlji, ali ono što je važnije je da je kompanija prepoznala značaj ulaganja u zajednicu u kojoj posluje, zbog čega predstavlja dobar primer svim kompanijama u Srbiji. Od 2012. godine kada je opština Žitište pristupila programu „Zajednici zajedno“, realizovani su projekti u oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite, uređeni su parkovi, sportski tereni, dečja igrališta. Naglasio bih da NIS ulaže u kvalitet života svih nas, ulaže u razvoj države, zbog čega nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin, bliski komšija i prijatelj, koji doprinosi razvoju sada 12 opština i gradova u Republici Srbiji. Radujemo se vašim uspesima, jer je uspeh NIS-a uspeh svih nas“.

Opština Žitište je deveta „stanica“ NIS-ovog karavana društvene odgovornosti u okviru proslave jubileja saradnje sa 11 gradova i opština širom Srbije. Program „Zajednici zajedno“ postoji već 10 godina i NIS je kroz ovaj program, nastojeći da unapredi i osnaži zajednicu u kojoj posluje, u protekloj deceniji uložio više od milijardu dinara. Realizovano je više od 900 projekata u 11 gradova i opština širom Srbije. Ove godine programu se pridružio i Požarevac, kao 12. lokalna zajednica.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd