Orden za promociju ruskog jezika i povezivanje ruskih i srpskih obrazovnih institucija

Direktor Ruskog centra nauke i kulture Rossotrudničestvo i zamenica ministra inostranih poslova Ruske Federacije Eleonora Mitrofanova, prilikom svog boravka u Beogradu, juče je u prostorijama Ruskog Doma uručila Snežani Lakićević prestižni Orden Rossotrudničestva za prijateljstvo i saradnju u promociji ruskog jezika, kulture i povezivanje ruskih i srpskih obrazovnih institucija.

U obrazloženju je istaknuto da je, realizujući program „Energija znanja“, Snežana Lakićević, savetnik za odnose s javnošću i komunikacije u Funkciji za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR doprinela uspostavljanju i pokretanju Olimpijade iz ruskog jezika i širenju interesovanja za ruski jezik i kulturu. Za gotovo šest godina, koliko NIS realizuje program „Energija znanja“, podržano je obrazovanje desetine hiljada dece, učenika i studenata, a prva generacija srpskih studenata, stipendista NIS-a, u junu je diplomirala na najprestižnijim univerzitetima u Ruskoj Federaciji i od septembra će biti mladi inženjeri zaposleni u našoj kompaniji.

Povodom dodele Ordena, Snežana Lakićević, je istakla:
– Iskreno se zahvaljujem na ovom neočekivanom i za mene veoma dragom i velikom priznanju. Zahvaljujem se Ruskom domu i gospođi Nadeždi Kuščenkovoj na podršci i saradnji. Zahvaljujem se i mojoj Kompaniji, NIS-u, zato što je prepoznala važnost obrazovanja i podsticanja mladih da uče i napreduju, zato što je doprinela unapređenju infrastrukture u obrazovnim i naučnim institucijama širom Srbije i uložila više od 5 miliona evra za stvaranje boljih uslova za rad i razvoj naših učenika i studenata. Ponosna sam na naš program, na sve kolege iz NIS-a, koje su zajedno sa mnom doprinele da „Energija znanja“ postane prepoznatljiv projekat koji pruža podršku najboljim mladim ljudima Srbije – rekla je Snežana Lakićević.
Istovremeno, patrijarh srpski Irinej uručio je orden Carice Milice, zamenici ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Eleonori Mitrofanovoj, za njen doprinos prijateljstvu dva naroda.

Ispred NIS-a svečanosti u Ruskom domu prisustvovao je i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora – direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, direktor Ruskog doma Nadežda Kuščenkova, starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu protojerej Vitalij Tarasjev i istaknuti predstavnici srpske javnosti i diplomatskog kora.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd