Otvorena izložba „ Nikolaj Krasnov-album sećanja“ uz podršku NIS-a

U Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru svečano je, uz podršku NIS-a, otvorena izložba posvećena liku i delu ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova pod nazivom „Nikolaj Krasnov-album sećanja“.

U Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru svečano je, uz podršku NIS-a, otvorena izložba „Nikolaj Krasnov-album sećanja“

Na izložbi je predstavljen i spomen album arhitekte Nikolaja Krasnova koji je u oblasti arhitekture, urbanizma, enterijera i primenjene umetnosti ostavio značajan trag u izgledu Beograda, ali i brojnih gradova i varoši širom Srbije i Rusije. Posetioci će do 17. marta, imati priliku da u Kripti Hrama bolje upoznaju stvaralaštvo ovog čuvenog ruskog arhitekte koje predstavlja najreprezentativniji građevinski fond u periodu između dva svetska rata.

Svečanom otvaranju izložbe i predstavljanju spomen albuma prisustvovali su predstavnici NIS-a, grada Beograda, Srpske Pravoslavne Crkve, Ruske Ambasade u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja, Ruskog doma, Heraldičkog kluba i mnogobrojne zvanice.

Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije je izjavila: „Kao kompanija koja podržava projekte koji promovišu kulturu, nauku i istinske vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga kroz program „Zajednici zajedno“. Posebno smo ponosni što izložba čuva od zaborava dela čuvenog ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova koja predstavljaju sponu dva prijateljska naroda. NIS će i u narednom periodu nastaviti da podržava projekte koji doprinose unapređenju i očuvanju kulturne baštine u našoj zemlji“.

Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi već osam godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Ovaj program realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran. Realizacijom projekata unapređuje se rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd