Otvorena NIS-ova informatička učionica u Lazarevačkoj osnovnoj školi

Sa ciljem da se poboljšaju uslovi rada, kao i da se nagrade uspešni učenici, kompanija NIS je adaptirala i opremila informatičku učionicu u osnovnoj školi „Dule Karaklajić“ iz Lazarevca.

Lazarevac

“Ulaganje u kvalitet obrazovanja mladih je prioritet svih nas i zahvalni smo što je kompanija NIS prepoznala trud i rad naših učenika i zbog postignutih rezultata ih nagradila. Adaptacija kabineta i kompjuterska oprema pomoći će da ostvare još bolje rezultate i još više napreduju“, zahvalio se Miroslav Davidović, direktor škole.

Čak 28 učenika lazarevačke osnovne škole „Dule Karaklajić“ je učestvovalo na prošlogodišnjoj Olimpijadi iz ruskog jezika, za šta ih je NIS nagradio novom računarskom učionicom.

Pored ove škole, NIS će u narednom periodu adaptirati informatičke kabinete u još osam osnovnih i srednjih škola u Srbiji, koje pohađaju učenici koji su ostvarili najbolje rezultate na Olimpijadama znanja iz matematike, fizike, hemije i ruskog jezika.
“Računarska učionica, adaptirana i opremljena u okviru programa “Energija znanja” je nagrada koju su svojim trudom, radom i sjajnim rezultatima na prošlogodišnjoj NIS-ovoj Olimpijadi iz ruskog jezika zaslužili učenici, ali i nastavnici ove škole. Nadamo se da ćemo vama, ali i onim generacijama koje tek dolaze u ovu školu, ovom investicijom omogućiti bolje uslove za odvijanje nastavnih aktivnosti i dalji napredak u svim segmentima obrazovanja,” izjavila je Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa univerzitetima.

Opremanje učionica se obavlja u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, koji je kreiran sa ciljem da razvije partnerske odnose sa obrazovnim i naučnim institucijama. Program podrazumeva saradnju sa univerzitetima, srednjim školama i naučnim ustanovama, stipendiranje studenata, organizaciju letnjih školi i kampova, kao i olimpijada znanja iz oblasti hemije, fizike, matematike i ruskog jezika.

Original

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd