Počeo 12. Festival nauke, uz podršku NIS-a

Dvanaesti Festival nauke, koji se i ovu godinu održava uz podršku kompanije NIS, počeo je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do 2. decembra. Pod sloganom „Zemlja budućnosti“, ovogodišnji Festival pružiće zaljubljenicima u nauku četiri dana najveće naučne zabave u regionu.

Kroz uzbudljive naučne eksperimente posetioci će moći da prođu svakog dana od 10 do 19 časova u halama Beogradskog sajma, gde će ih dočekati više od 600 naučnih komunikatora iz svih krajeva Srbije, ali i sveta.

Kompanija NIS je šestu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, najvećeg naučnog festivala u Jugoistočnoj Evropi, koji će nam ovoga puta ponuditi odgovore na pitanja da li nas u bliskoj budućnosti zaista očekuju leteći gradovi i automobili, na koji način bi roboti mogli da zamene ljude i šta će to doneti medicina u decenijama koje dolaze.

„Ključ budućnosti“ naziv je edukativne i interaktivne postavke kojom se NIS predstavlja na ovogodišnjem Festivalu nauke u hali 3 Beogradskog sajma, a koja ove godine razvija temu veštačke inteligencije. Kroz ovu postavku posetioci imaju priliku da se upoznaju sa visokom tehnologijom koja nam pomaže u sticanju novih znanja, da se susretnu sa veštačkom inteligencijom i saznaju na koji način je već koriste, da saznaju šta su superkompjuteri i nauče kako se virtuelna realnost koristi u najnovijim naučnim istraživanjima.

Kao kompanija koja se svakodnevno u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije, NIS je svestan značaja podrške naučno-obrazovnim projektima. Na ovaj način NIS i Festival nauke zajedno doprinose afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd