Počeo XIX Međunarodni mini basket festival «Rajko Žižić» uz podršku NIS-a

XIX Međunarodni mini basket festival «Rajko Žižić» počeo je danas u hali broj 3 Beogradskog sajma i trajaće do nedelje, 20. januara 2019. godine.

Festival koji nosi ime našeg proslavljenog košarkaškog asa, održava se u organizaciji Udruženja Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije NIS.

U četvorodnevnom takmičenju učestvovaće preko 200 ekipa i više od 2500 dečaka i devojčica iz Srbije i regiona, podeljenih u četiri starosne kategorije. Pored pet terena za mini basket, najmlađi košarkaši imaće priliku da igraju i na terenu za mini basket na veštačkoj travi, kao i na jednom terenu za 3×3 mini basket.

Za vreme festivala biće organizovan i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima i mini basket igraonice, a Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja Festivala.

Kako cilj ove manifestacije nije pobeda, već promocija druženja i načina življenja koji sport zahteva, a to je fer-plej, svim učesnicima biće dodeljene medalje, dok će svaki tim dobiti pehar.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za subotu, 19. januara, 2019. godine u 12 časova.

U okviru višegodišnjeg sponzorstva Košarkaškog saveza Srbije, kompanija NIS već osam godina podržava i organizaciju mini basket turnira širom naše zemlje. U skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, NIS konstantno ulaže u razvoj sporta i mladih talenata, promoviše zdrav način života i vaspitavanje mladih generacija u duhu timske igre.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd