Poklon NIS-a Beogradu: glavni grad dobio nov mural

Radovi na muralu u Pop Lukinoj ulici u Beogradu, čiju je izradu inicirala kompanija NIS, privedeni su kraju. Na ovaj način, fasada jedne od glavnih beogradskih ulica ukrašena je radom čiji je centralni motiv list – simbol zdravog života i jake zajednice, delo mladih autora Sare Antov i Dragana Vukovića.

Pobednici konkursa, Sara i Dragan, odlučili su se za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti i novih tehnologija

NIS je u decembru, u saradnji sa Gradom Beogradom, raspisao konkurs „Zeleni grad – nova energija“ sa ciljem promocije koncepta ulične umetnosti i umetnosti u javnim prostorima, kao i afirmaciji ideje o budućnosti održivih gradova. Pobednici konkursa, Sara i Dragan, odlučili su se za rešenje koje Beograd vidi kao zeleni grad budućnosti i novih tehnologija, a njihova ideja nagrađena je sa 120.000 dinara.

Pod sloganom „Potez za budućnost“, NIS će nastaviti da na slične načine razvija odnos sa zajednicom i podržava razvoj savremenog stvaralaštva i mladih umetnika.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd