Poslanik Evropskog parlamenta posetio Rafineriju nafte Pančevo

Poslanik Evropskog parlamenta i potpredsednik neformalne parlamentarne grupe “Prijatelji Srbije” Franc Bogovič posetio je danas Rafineriju nafte Pančevo.

Frаnc Bogovič ( treći sа leve strаne) sа predstаvnicimа NIS-а i SAM-а
Frаnc Bogovič ( treći sа leve strаne) sа predstаvnicimа NIS-а i SAM-а

Tokom obilaska rafinerijskog kompleksa, Bogovič je imao priliku da se upozna sa radom najmodernijeg postrojenja za preradu nafte i gasa u kojem se proizvode benzin i dizel u skladu sa zahtevima Evro 5 standarda. Takođe, obišao je i kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva, investicije koja je kompaniji NIS omogućila da zauzme strateški važnu poziciju lidera na regionalnom tržištu naftnih derivata, a Srbiji obezbedila energetsku stabilnost.

Poseta Rafineriji nafte Pančevo, organizovana je u sklopu gostovanja Franca Bogoviča na „Junskom susretu menadžera“ koji već tradicionalno organizuje Srpska asocijacija menadžera, čiji je NIS dugogodišnji član partner. Ovo je prva poseta predstavnika Evropskog parlamenta NIS-u.

NIS je prva kompanija iz Srbije koja je otvorila predstavništvo u Briselu 2011. godine i na taj način pružila podršku evropskim integracijama Srbije. Predstavnici NIS-a u Briselu prate regulativu Evropske unije i daju doprinos evropskoj debati u oblasti energetike.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd