Poslanik Evropskog parlamenta posetio Rafineriju nafte Pančevo

Poslanik Evropskog parlamenta i potpredsednik neformalne parlamentarne grupe “Prijatelji Srbije” Franc Bogovič posetio je danas Rafineriju nafte Pančevo.

Tokom obilaska rafinerijskog kompleksa, Bogovič je imao priliku da se upozna sa radom najmodernijeg postrojenja za preradu nafte i gasa u kojem se proizvode benzin i dizel u skladu sa zahtevima Evro 5 standarda. Takođe, obišao je i kompleks lakog hidrokrekinga i hidroobrade motornih goriva, investicije koja je kompaniji NIS omogućila da zauzme strateški važnu poziciju lidera na regionalnom tržištu naftnih derivata, a Srbiji obezbedila energetsku stabilnost.

Poseta Rafineriji nafte Pančevo, organizovana je u sklopu gostovanja Franca Bogoviča na „Junskom susretu menadžera“ koji već tradicionalno organizuje Srpska asocijacija menadžera, čiji je NIS dugogodišnji član partner. Ovo je prva poseta predstavnika Evropskog parlamenta NIS-u.

NIS je prva kompanija iz Srbije koja je otvorila predstavništvo u Briselu 2011. godine i na taj način pružila podršku evropskim integracijama Srbije. Predstavnici NIS-a u Briselu prate regulativu Evropske unije i daju doprinos evropskoj debati u oblasti energetike.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, kao i promet širokog asortimana naftnih derivata. Više na strani nis.eu/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd