Predstavljeni rezultati poslovanja NIS grupe za 2018. godinu na Beogradskoj berzi

Na Beogradskoj berzi danas su stručnoj javnosti predstavljeni rezultati poslovanja NIS grupe za 2018. godinu.

U ime kompanije NIS, rezultate je predstavio Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo.

Ovom prilikom istaknuto je da je NIS grupa u 2018. godini bila fokusirana na strateške investicije, te da je za finansiranje razvojnih projekata izdvojena 41 milijarda dinara, što je 55 odsto više nego godinu dana ranije. Najviše sredstava, prema rečima Čerepanova, investirano je u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa. Od pojedinačnih projekata najviše je uloženo u izgradnju postrojenja za duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo. Ostvarena neto dobit iznosi 25,1 milijardu dinara.
Čerepanov je ovom prilikom takođe istakao da je NIS Grupa zabeležila rast pokazatelja EBITDA od 14 odsto u odnosu na 2017. godinu. Ostvaren je i rast ukupnog obima prometa naftnih derivata za 7 odsto, povećan je obim prerade nafte i poluproizvoda za 6 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Nakon izlaganja, Čerepanov je odgovarao na pitanja investitora, bankara i akcionara.

Kontakt:

Pres služba
(011) 205 8037
press@nis.eu
Milentija Popovića 1
11000 Beograd

O NIS-u

NIS je jedna od najvećih vertikalno integrisanih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i gasa, promet naftnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Više na strani http://www.nis.eu/lat/o-nama

Podeli

Kontakt

Pres služba

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Milentija Popovića 1

11000 Beograd